Малечката Лили

150,00 ден299,00 ден

Главната хероина на овој возбудлив роман на Оршоја Крафиат е триесетгодишната Лиа. Нејзината приказна се одвива по линиите на нејзините две бурни врски: љубовта кон некогашната професорка од гимназија, Мари, ја открива преку огледалото на својата врска со подоцнежната шефица – некогаш маѓепсувачката, но на моменти и бескрајно грубата и нечувствителна Лили.

Дали Лиа ќе успее да излезе од магичниот круг, поради кој е способна да размислува само во категориите на душевната хиерархија, замислувајќи каква било врска само во зависност од неа?

Дали ќе научи да каже „не” и дали конечно ќе се прифати себеси?

ШИФРА: 116
Едиции:,
Автор/ка

Година на издавање

2015

Број на страници

255

Превод/Препев

превод од унгарски: Златко Панзов

Оршоја Карафиат (1976, Будимпешта) е поетеса, писателка, преведувач и публицист. Студирала естонски јазик и библиотекарство на Универзитетот ЕЛТЕ во Будимпешта, подоцна дипломирала и унгарски јазик и книжевност.

До 2005 година работи во библиотеката на музејот „Лудвиг” во Будимпешта, каде што организира и разни културни настани. Нејзините публикации редовно се објавуваат во „litera.hu“, во унгарското издание на „Elle“ и во „Magyar Narancs“.

Позначајни дела: „Тајната песна на Лоте Ленија“ (песни, 1999), „Café X“ (песни, 2004), „Мафија-клубот“ (роман, 2008), „Циганска карта“ (песни, 2009), „Малечката Лили“ (роман, 2012), „Домашното милениче“ (роман, 2013) и „Живее“ (песни, 2015).

Коментари на клиенти

Сè уште нема коментари.

Само најавените клиенти кои ја купиле оваа книга може да остават коментар.