Есеи / Ese

100,00 ден199,00 ден

“Ова се написи различни од она што сме навикнале да читаме за феномените и општествените аномалии. Линдита пишува со душа! Суптилен еден свет, реален свет, фино прикажување дури и на груби теми. Белетристичка проза со љубов кон човекот, кон другиот, кон животот што дише без стеги… налик на неа самата!”

Лулзим Хазири

 

“Shkrimet e saj nuk janë publicistikë e thjeshtë. Ajo mjeshtrisht e gërsheton përvojën personale me përvojën sociologjike e historike, duke krijuar, keshtu, shkrime që na shtyjnë të mendojmë dhe na krijojnë kënaqësi kur i lexojmë, ngase gjuha e saj është e veçantë dhe njihet edhe nëse do të botoheshin pa emrin e saj”.

Salajdin Salihu

ШИФРА: 259
Едиција:
Автор/ка

Година на издавање

2014

Број на страници

152

Превод/Препев

/

Јазик

Албански, Македонски

Линдита Кадриу е родена одамна, на еден претпоследен ден. Работела седум години новинарка на телевизија, седум години предавала на факултет и исто толку години била во брак. Работи како колумнистка. Ова е нејзина прва книга.

Lindita Kadriu leu ditën e parafundit të një viti. Ka qenë shtatë vjet gazetare televizive, shtatë vjet ligjëruese në fakultet dhe shtatë vjet bashkëshorte. Punon si kolumniste. Ky është libri i saj i parë.

Коментари на клиенти

Сè уште нема коментари.

Само најавените клиенти кои ја купиле оваа книга може да остават коментар.