Од брегот на реката Ганг

300,00 ден

По „Ведите и Упанишадите – сликата на светот“ и „Филозофијата Веданта“, авторката ни ги раскажува своите лични искуства од престојот во едно мало село на југот на Индија, во нејзината трета објава за источната филозофија.

ШИФРА: 265
Едиција:
Автор/ка

Година на издавање

2008

Број на страници

200

Светлана Камџијаш е професор по филозофија на Педагошкиот факултет во Скопје.

Објавила две книги за индиската филозофија: „Ведите и Упанишадите – сликата на светот“ и „Филозофијата Веданта“.

Ова е нејзина трета објава за источната филозофија.

Коментари на клиенти

Сè уште нема коментари.

Само најавените клиенти кои ја купиле оваа книга може да остават коментар.