На враќање

250,00 ден350,00 ден

„Пишувањето роман бара трпение и посветеност, а пишувањето добар роман бара и талент за привлечно и деликатно раскажување на приказната. Нема сомнение дека Фросина го има и едното и другото во овој нов, возбудлив спој на конкретното и универзалното, на судбинското и рационалното, на патувањето и враќањето во домот“.

Елизабета Баковска

ШИФРА: 188
Едиција:
Автор/ка

Година на издавање

2020

Број на страници

223

Фросина Пармаковска е родена 1985 година во Скопје. Дипломирала на Филолошки факултет, катедра за Општа и компаративна книжевност.

Магистрирала на Институт за македонска литература, на Културолошки студии.

Авторка е на романите: „Пишувајќи ги изгубените топки“, „Вишнова хроника“ и „Одбројување“ (роман на годината за 2017 г.)

Коментари на клиенти

Сè уште нема коментари.

Само најавените клиенти кои ја купиле оваа книга може да остават коментар.