Лебарка

Од (автор)Рави Хаж

195,00 ден390,00 ден

„Рави Хаж раскажува брилијантна приказна за емигрантите во Западниот свет, кои живеат на маргините на големите градови, речиси невидливи и заборавени. Но секоја од нивните животни приказни е засебен роман, трогателен и преполн со човечност“.

The Times

„Прекрасен баланс на хумор, хуманост и интрига, заокружен со исклучителен книжевен стил. Со овој роман Рави Хаж докажува зошто е еден од најмаркантните и најнаградуваните млади автори во светот“.

Guardian

„Приказна за осаменост, убиство и љубовна интрига од исклучително талентираниот Хаж“.

Daily Telegraph

ШИФРА: 55
Едиција:
Автор/ка

Година на издавање

2011

Број на страници

240

Превод/Препев

превод од англиски: Ацо Пероски

Канадскиот писател Рави Хаж е дете на светот. Роден е во Бејрут, а растел во Либан и во Кипар. Во 1984 година се преселува во Њујорк. Конечно, во 1991 година го пронаоѓа својот дом во Монтреал, Канада, каде живее и твори и денес.

По таксирањето и експериментирањето со фотографијата, тој конечно се скрасува во книжевноста, покажувајќи дека неговиот несомнен талент долго време чекал да биде откриен.

Неговите два романа, „Играта на де Ниро“ (2006) и „Лебарка“ (2008), и обете во издание на ИЛИ-ИЛИ, за кратко време постигнаа интернационален успех, ставајќи го Хаж на врвот на листите на омилени писатели кај многу угледни европски и американски интелектуалци.

Коментари на клиенти

Сè уште нема коментари.

Само најавените клиенти кои ја купиле оваа книга може да остават коментар.