Интимност

Од (автор)Ханиф Курејши

199,00 ден

Она по што читателите бездруго ќе го запомнат овој занимлив текст е неможноста да се одредат мерката и видот на интимата, зашто посакуваната и непосакуваната се две лице на исто чувство, текст, краток роман…

Распродадено

ШИФРА: 3
Едиција:
Автор/ка

Година на издавање

2005

Број на страници

122

Превод/Препев

превод од англиски: Саше Тасев

Курејши е современ англиско-пакистански раскажувач, релативно непознат за македонската читателска, но не и за филмската публика. Пред да се објави овој популарен наслов на македонски јазик, имавме можност да го гледаме (дури и на ТВ) истоимениот филм на Патрис Шеро работен според делото на Курејши кој во 2001 година ја доби „Златната мечка“ на Берлинскиот филмски фестивал.

Коментари на клиенти

Сè уште нема коментари.

Само најавените клиенти кои ја купиле оваа книга може да остават коментар.