Неодреден предел

Од (автор)Петер Штам

100,00 ден299,00 ден

Мало село северно од Поларниот круг. Со чувство дека нешто и недостасува во животот, Катерине се разделува од мажот и за прв пат патува во светот од другата страна на Поларниот круг.

Ја гледа Ајфеловата кула, запознава мажи, се заљубува, се разочарува и се враќа сигурна дека онаа малку среќа што ја има и е сосемa доволна.

Една жена тргнува по својата среќа.

ШИФРА: 21
Едиција:
Автор/ка

Година на издавање

2008

Број на страници

146

Превод/Препев

превод од германски: Ива Фиданчева

Петер Штам (1963) е автор е на прозни дела, драми и радио драми, меѓу кои романите: „Агнес“ (1998), „Снежна бура“ (1999), „Во туѓата градина“ (2003), „На еден ваков ден“ (2006) и драмите: „Бакнежот на Кохаку“ (2004), „Ќерката на Тауебнхајн“ (2004).

Добитник е и на повеќе награди за литература.

Живее и работи во Цирих.

Коментари на клиенти

Сè уште нема коментари.

Само најавените клиенти кои ја купиле оваа книга може да остават коментар.