Послушен брод што плови

150,00 ден250,00 ден

Си седиме на ладниот кујнски под.
Тој жив, јас мртва во неговите прегратки.
А не сакам да оди во затвор, да можеше да ме чуе ќе му кажев да се собере и да најде начин да ми го фрли телото некаде, во некој ендек, да изгледа како несреќа. Можеби ме убил некој крадец, ме силувал некој силувач, ме измачувала некоја ментално нестабилна личност, нешто, што било можело да ми се случи.
Но тој седи и плаче како мало дете.
Па, добро, ништо страшно, еднаш секако ќе се разделевме, некој мора да умре.
Што е важно каква е смртта.

ШИФРА: 164
Едиција:
Автор/ка

Година на издавање

2018

Број на страници

125

Ирена Јорданова е родена 1980 г. во Скопје. Дипломирала на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ на катедрата по општа и компаративна книжевност.

Нејзиниот прв роман во 2008 година „Помеѓу“ беше финалист за наградата „Роман на годината“ на Утрински весник.

Вториот роман „Катализатор 33“ е објавен во 2010 година, преведен е на англиски јазик (“The Catalyst 33” by Irena Jordanova, Kindle Direct Publishing, Amazon) и во 2012 година беше еден од најсимнуваните романи на Амазон.

„Послушен брод што плови“ е нејзин трет роман.

Коментари на клиенти

Сè уште нема коментари.

Само најавените клиенти кои ја купиле оваа книга може да остават коментар.