Чкртки

270,00 ден

„Неверојатна е надареноста на Бужаровска да одбере некоја случка од секојдневниот живот, банална во својата суштина, да ја назначи за своја тема, а потоа, низ фантастична нарација, да ни каже: еве зошто ве довлечкав овде, ова сакав да ви го кажам“.

Драги Михајловски

Распродадено

ШИФРА: 16
Едиција:
Автор/ка

Година на издавање

2007

Број на страници

143

Румена Бужаровска е родена 1981 година во Скопје. Дипломирала на катедрата за англиски јазик и книжевност при Филолошкиот факултет во Скопје. Објавувала раскази, песни и есеи во различни списанија во земјата и во странство.

„Чкртки“ е нејзина прва збирка раскази.

Коментари на клиенти

Сè уште нема коментари.

Само најавените клиенти кои ја купиле оваа книга може да остават коментар.