Приказна за суштината на времето

Од (автор)Рут Озеки

279,00 ден399,00 ден

Исполнет со будистичка мудрост и со препознатливиот оптимистички хумор на Озеки, „Приказна за суштината на времето“ допира до самата срцевина на односот помеѓу писателот и читателот, минатото и сегашноста, стварноста и фикцијата, а патем ги допира и квантната физика, историјата и религијата.

На крај, сето тоа се склопува во брилијантно инвентивна и убедлива приказна за човечноста и потрагата по чувството на сигурност.

ШИФРА: 148
Едиција:
Автор/ка

Година на издавање

2017

Број на страници

447

Превод/Препев

превод од англиски: Ацо Пероски

Рут Озеки е канадско-американска писателка со јапонско потекло. Родена е во САД, каде студирала англиска и азиска книжевност на колеџот Смит. Пред да му се посвети на пишувањето, повеќе од десет години работела како новинарка и режисерка. Во 2010 година станува и зен-будистичка свештеничка. Денес живее во Канада.

Досега напишала три романи, за кои има добиено значајни награди и блескави критики, така што важи за една на највпечатливите авторки во современата канадска литература на англиски јазик. Нејзините три романи се: „Мојата година на месото“ (1998), „Сè за создавањето“ (2002) и „Приказна за суштината на времето“ (2013).

Коментари на клиенти

Сè уште нема коментари.

Само најавените клиенти кои ја купиле оваа книга може да остават коментар.